Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Även politiker måste få höras

Med anledning av Katarina Östholms krönika: "Fult maktspråk av regionen – det är ockupanterna som räddar Sollefteå sjukhus".

Det får finnas olika uppfattningar. Som läsare kanske du tänker att det är en självklarhet, men efter den krönika som kulturredaktören Katarina Östholm gått ut med anser jag att vi behöver påminnas om detta faktum.

Jag är övertygad om att ett öppet pluralistiskt samtal är grunden för demokrati. Det betyder att även den som inte håller med Katarina Östholm får höras. För en långsiktigt robust demokrati måste en mångfald av röster och perspektiv komma till tals.

Att Katarina Östholm i sin text menar att regionstyrelsens ordförande Glenn Nordlund inte får uttrycka sin uppfattning är problematiskt. Så jag hoppas att även Katarina Östholm anser att man får tycka något annat än vad hon tycker. Även om man råkar vara politiker i Region Västernorrland.

Anette Lövgren (S), förtroendevald Region Västernorrland och ordförande i Beredningen för medborgardialog

SVAR DIREKT

Jag har ingen som helst ambition att tysta någon röst över huvud taget och förvånas över att min text kan läsas på det sättet. Jag riktar bred kritik mot delar av regionens agerande i ockupationsfrågan, som upprepade gånger syftat till att ogiltigförklara protester och ockupation i olika sammanhang, och Glenn Nordlund får mycket riktigt en släng av sleven.

Jag anser att det är olämpligt av en politiker i ledande position att vältra över ens en liten del ansvaret för situationen vid Sollefteå sjukhus på ockupationen, vilket också framgår av krönikan. Att kritisera ett uttalande är inte synonymt med att diskvalificera den personens rätt att uttala en åsikt.

Katarina Östholm, kulturredaktör

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel