Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Även studenter på Mittuniversitetet kan behöva CSN i sommar – för att överleva

Jag läste insändaren "Ge gymnasieelever CSN under sommarlovet – många har förlorat sina jobb" av signaturen FW, angående att gymnasieungdomarna är i behov av CSN för att ha råd att njuta av sommaren.

Det finns säkert studenter i alla åldrar på Mittuniversitetet som behöver CSN för att överleva. Många har säkert sökt tre-fyra sommarjobb och några sommarkurser också, men inte fått något. Många behöver betala hyra, telefon, tv, mat med mera och har inga anhöriga att vända sig till för hjälp.

Många företag har fått "krispaket" för att klara sig, vilket är jättebra, men har socialtjänsten fått några miljarder för att klara alla sökande som kommer att vända sig dit? Eller vad händer med dem som försöker att överleva?

Studenter på Mittuniversitetet läser kurser som varar i flera år, och har hittills klarat sig varje månad på CSN som enda inkomstkälla. Vad ska de göra nu när läget är som det är? Inget sommarjobb och ingen sommarkurs.

Jag tycker att det är fler än elever på gymnasiet som behöver CSN i sommar, inte för att njuta – utan för att överleva.

Undrande

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel