Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Även turister hänvisas bort från Sundsvall – husbilar stängs ute

Med anledning av insändaren "Trafikplaneringen har gjort Sundsvall till en spökstad" i ST 22 oktober.

Jag håller signaturen "Birsta for ever". Inte nog med att vi som bor i Sundsvall blir hänvisade till Birsta – även turister blir det.

Bland turister i Sverige, och även bland annat i Tyskland, är Sundsvall känt för att ha gjort allt för att stänga ute husbilar/husvagnar.

Man har många gånger fått frågan varför Galtström minskades och Svartvik stängdes (varför inte ha gjort rätt sanering från början?). Ställplats centralt för båda kategorierna saknas, men man har tyckt att det går att stå på bakom magasinen där knarkhandeln är frekvent.

Många små städer i Sverige och Europa har gjort det möjligt för turister att stanna i närheten av centrum med handel och restauranger.

Det är vanligt att det finns ställplatser i båthamnarna och turisterna kan använda deras sanitära anläggningar, naturligtvis mot en kostnad. Titta bara på lilla Söderhamn.

Fördelen med bron är att det går fort att köra förbi stan. Var det det som var syftet?

Husbilsåkare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel