Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Även vänthallen på Sundsvalls nya resecentrum är för liten

 
Bygget av Sundsvalls nya resecentrum
Visa alla artiklar

Trist är det och besviken blir jag. Sundsvalls nya resecentrum skjuter vid sidan om målet, tyvärr.

Det kanske viktigaste problemet med den gamla vänthallen vid Sundsvalls centralstation är att den till och från visat sig vara för liten för att kunna ta hand om resenärerna på ett trivsamt sätt.

Men kulturminnesmärkningar är minsann viktiga, och verkar i första hand vara framtaget av några personer med framtidsskräck, som känner tryggheten i ett stillastående samhälle, vars mål är att allt alltid ska se ut som det alltid har gjort.

Bra jobbat av er från framtidsbromsarnas sida, från er sida sett är det en seger när vänthallen på Sundsvall centralstation nu kommer att förbli för liten. Är det helt säkert att det inte ägt rum någon form av förväxling mellan Sundsvall centralstation och Hudiksvalls centralstation?

När samtliga forskare och politiker idag talar sig varma för ett ökat tågresande, då planerar man i Sundsvall som om man legat under en sten i 50 år, plötsligt vaknat upp och lyssnar på kraven, och bjuder en ånyo för liten vänthall.

En besviken Valle

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel