Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Backlund Arab är ute och cyklar med hjälp av okunniga S-kamrater

Replik på insändaren "Fakta i insändaren stämmer inte – kasta inte sten i glashus, Rösberg".

Elina Backlund Arab, hälso-och sjukvårdsnämndens vice ordförande, berätta för insändarskribenterna/dina partikamrater i nämnden, Stefan Dahl (S) och Lars Åström (S), att du som en av Socialdemokraternas främsta företrädare i länet kan föra din egen talan.

När du ändå är igång, kan du inte tala om för dem vad du faktiskt sade i regionfullmäktige i april?

"…på fyra år så har de (ortopedin) ändå gått från en tillgänglighet från 40 procent till första besöket upp till 60 procent. Tack vare att man fått till länsklinikerna…”

När du uttalade dig i april visste vi februaris siffror. Då jämför vi februaris siffror. För fyra år sedan och i år:

I februari 2015 stod 1 247 personer i kö. Då fick 75 procent vård inom vårdgarantins tre månader.

I februari 2019 stod 1 366 personer i kö. Nu fick bara 57 procent vård inom vårdgarantins tre månader.

Elina, du är alltså helt ute och cyklar. Precis som Ewa Back gjort tidigare i samma ämne, vilket hon också erkänt: ”Jag har dragit fel slutsatser utifrån statistiken” (P4 Västernorrland 29 augusti 2018).

Att sedan dina partikamrater blandar in allt från deras löjliga spekulationer om min kvinnosyn till att du skulle ha pratat om ”strukturförändringar” – det kanske du kan ta upp med dem samtidigt som du berättar att jag åter igen har rätt. Och att länsklinikerna är en katastrof!

Notera: Länsklinikcheferna presenterades i juni 2015 och länsklinikerna startade den 1 september 2015. Införandet av dessa gav mycket större effekt på vårdgarantin än senare strukturförändringar i länet. Därför är mina belackare intresserade av att jämföra när katastrofen redan skett, med idag.

Mattias Rösberg, ordförande och gruppledare Sjukvårdspartiet Västernorrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel