Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Barnen är trygga på Österro skola – flytta dem inte till en F9-skola

 
Skolnedläggningarna i Sundsvall
Visa alla artiklar

Österro skola är en skola där alla känner alla. Barnen känner sig trygga med varandra och de allra flesta pedagoger. För att öka känslan av sammanhållning och trygghet är det fadderträffar några gånger per år där förskoleklasseleverna umgås med de lite äldre eleverna.

Österro skola har en unik utemiljö som är optimal för de yngre åldrarna. Det har satsats på både ny lekpark, cykelbana och annat. Vintertid åks det skidor, skridskor och madrass alldeles inpå knuten. Det är ett område där trafiken är nästintill obefintlig.

Skolan har en fungerande gymnastikhall och matsal.

Att flytta 5–8-åringar till en F9-skola med ett helt annat antal elever skulle förändra skolmiljön markant. Tryggheten skulle minska på många sätt.

Låt barnen få vara kvar i en trygg, liten värld så länge det bara är möjligt. Rucka inte hela deras tillvaro genom att flytta på dem när det egentligen inte är nödvändigt.

Barn, föräldrar, anhöriga och andra berörda

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel