Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Bättre med lång och återkommande polisnärvaro än storskaliga "attacker" i Birsta

 
Nattligt stök i Birsta
Visa alla artiklar

Det är nu återigen stora rubriker om buslivet i Birsta – säkert med all rätt på sätt och vis.

Men jag tycker inte att vi ska förfasa oss så mycket. Hur många minns inte "raggarsvängen", samlingar på Nytorget, med mera, då vi, som nu är ungdomarnas far- och morföräldrar, stod för "störande av ordningen".

Vi kommer aldrig att vara nöjda när våra ungdomar samlas och har kul. Det var samma rubriker då jag växte upp och samma rubriker kommer att komma i framtiden.

Det är bra med polisnärvaro, men varför dessa storskaliga "attacker"? Varför inte åka dit med en patrull eller två och cruisa runt med ungdomarna hela kvällar?

Ta på hörselskydd och solglasögon, lämna adrenalin, måttband och andra mätutrustningar på polisstationen. Umgås med dem samtidigt som ni håller koll på att de sköter sig någorlunda, då får ni ett resultat som står sig.

Det är klart att stora folksamlingar även drar åt sig mindre önskade "element", men ungdomarna vet vilka det är – och det får ni veta om ni vinner deras förtroende.

Men sluta förfasa er, detta är bra ungdomar och det kommer att bli folk av dem också.

"Greven"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel