Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Bedrövad undersköterska: Var inte själviska ni på uteserveringarna – tänk på oss i vården

 
Corona: Sjukvården
Visa alla artiklar

Underbara sommar, underbara uteservering, underbara kalla bärs med sällskap ute i kvällssolen.

Mindre underbara egoism och dumhet detta innebär. Ni riskerar både era egna liv och hälsa men också andras när ni prompt ska sitta i stora grupper och umgås på restauranger, uteserveringar med mera.

Ni riskerar inte minst att ta ifrån oss som just nu sliter ont i vården med varm skyddsutrustning i denna pandemi. Har ni någonstans missat coronavirusets framfart? Krisen vi, vården och många andra befinner oss i? Dödssiffran som fortsätter att öka?

När ni sitter där och njuter, skänk en liten tanke till oss som jobbar och sliter för dig och dina anhörigas skull, dag som natt, innanför visir som släpper in begränsat med luft, munskydd som också det försvårar andetagen, skyddskläder som är varma, svetten som rinner, risken över att vi förmodligen blir påverkade i vår semester i år för att vi ska finnas för dig och dina anhöriga.

Vi offrar tid, pengar - för vi måste stanna hemma vid minsta symptom, semester, tid med familj, måltider, tiden till att dricka tillräckligt med vatten. Allt för att du ska ha den vård som krävs om du blir sjuk. Vi finns där för er, är detta vad ni ger tillbaka till oss?

Att andas frisk luft för oss känns numera som en lyx, det är något speciellt att komma ut i den svala sommarkvällen och ta ett djupt andetag efter ännu ett hektiskt pass, men imorgon går vi tillbaka igen, medan du sitter och roar dig ute bland folk.

Snälla skänk en liten tanke till oss nästa gång.

Bedrövad undersköterska

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel