Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Bedrövligt att kommunalrådet inte svarar rakt och ärligt

Nu måste även jag tycka till. Det är bedrövligt att vårt kommunalråd Peder Björk inte svarat rakt och ärligt på insändaren "Dags för kommunalrådet att sluta gömma sig bakom klassiska politiska uttalanden".

Han fortsätter att påstå att insändaren väljer att förminska betydelsen av möjligheten till visselblåsning och i det här fallet även visselblåsarna.

Detta är helt felaktigt, det är inget insändaren påstår enligt min uppfattning, inte heller alla andra som tidigare skrivit i ämnet påstår detta.

Själv har jag arbetat som vd i ett antal företag. Jag har varit och är styrelseordförande i ett antal bolag så jag tror mig besitta en hel del erfarenhet och kunskap i ämnet.

Om det bara är en person som står för mer än 70 procent av av anmälningarna då är det väl rimligt att ansvariga funderar över om det är fel på den personen eller bolagets ledning innan man startar en extern utredning för närmare 1 miljon kronor.

Om jag har förstått rätt så är det dessutom bara två ”visselblåsare” som har meddelat sig?

Om jag eller någon annan i min bekantskapskrets skulle söka en tjänst som vd eller förvaltningschef inom kommunen skulle jag nog tveka när man på så svaga ”signaler” kan bli av med sin tjänst och utsatt för denna mediala granskning.

Detta stärker inte varumärket Sundsvall och det pratas redan i dag på många platser runt om i Sverige hur Sundsvalls kommun agerar.

Någon officiell ursäkt från kommunledningen har jag dessvärre inte uppfattat.

Nu begär även jag att Peder svarar. Om det uteblir så är han inte längre min kandidat att leda kommunens arbete i framtiden. Fram till i dag har jag lagt min röst på honom.

"Stolt Sundsvallsbo"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel