Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Beklämmande att verksamhetschefen försöker smutskasta tidigare personal vid Alnö vårdcentral

Det är många frågeställningar som kommer till ytan då man läser ST:s artikel kring Region Västernorrlands sammanställning av hur väl vårdcentralerna i Västernorrland fungerar.

Det känns mycket beklagligt att nuvarande verksamhetschefen vid Caspian vårdteam Hassan Soleymanpur anklagar den tidigare personalen vid Alnö VC för sabotage. Hur kan han ens ha mage att uttrycka sig på detta viset?

De tidigare anställda vid Alnö VC vet med säkerhet att Hassan Soleymanpur själv inte medverkat till att övergången från Alnö VC till Caspian vårdteam i april 2018 fungerade på adekvat sätt. Och det var inte den dåvarande personalen vid Alnö VC som stod för dessa bekymmer! Varför beskyller Hassan Soleymanpur andra? Detta känns som ett hån mot oss som tidigare var verksam vid Alnö VC!

Då vi själva varit en del av den tidigare verksamheten vid Alnö VC och även varit med i hela den processen som bedrevs under den första delen av 2018 och fram till dess att Caspian vårdteam tog över i april förra året, så vet vi att det finns säker fakta på att Alnö VC rankades högt av patienterna som var listad där då. Det är fakta som är värdefull för oss som arbetade där då eftersom vi arbetade efter de riktlinjer som finns att följa och vi bedrev en trygg och säker vård gentemot de patienter som då var listade vid Alnö VC.

Det finns alltså fakta att ta del av och dessa fakta gäller även för Hassan Soleymanpur. Fakta som då visade på en positiv inställning till Alnö VC i jämförelse med dagens fakta kring hur Caspian vårdteam fungerar i dag. Det är så beklämmande att verksamhetschefen försöker smutskasta den tidigare personalen vid vårdcentralen.

Då kommer nästa fråga: varför har det varit en sådan hög personalomsättning vid Caspian vårdteam på Alnö? Varför stannar inte personalen kvar hos Caspian vårdteam? En fråga som Hassan Soleymanpur borde ta sig en ordentlig funderare på.

Vid pennan; två som saknar sin forna arbetsplats, sina forna arbetskamrater och alla de patienter som vi hade förmånen att få träffa i vårat dagliga arbete vid Alnö vårdcentral.

"GM"

Hassan Soleymanpur har fått möjlighet att bemöta insändaren, men valt att avstå.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel