Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Beslutet om logistikpark i Petersvik gör mig uppgiven – kan ni politiker gå rakryggade i framtiden?

 
Petersviks framtid
Visa alla artiklar

Till ledamöter i kommunfullmäktige i Sundsvall.

Jag läser om ert beslut i fullmäktige och jag blir helt uppgiven. Vilken beslutande församling har vi egentligen i kommunen? Är ni inte individuellt tänkande människor, eller fullständigt låsta av någon partilinje som helt tappat verklighetsförankring? Hur kan man fatta detta beslut utan att ens kommentera, eller verka ta i beaktande, att en logistikpark skulle kunna placeras i närliggande område och samtidigt bevara Petersviksområdet? Jag har hittills inte hört ett enda argument från politikerhåll mot att ompröva nuvarande förslag och diskutera alternativ.

Sundsvalls invånare är bland de mest skuldsatta per capita i landet, men ni tvekar inte att skuldsätta oss ytterligare i ett högriskprojekt som inte ens Naturvårdsverket ser tillräckliga miljövinster med. Är inte det vettiga att satsa på en mindre logistikpark, på redan förstörd kustmark, eller samarbeta med Timrå kommun?

Jag känner flera av er, och jag baxnar! Jag vägrar tro att ni var och en står bakom detta beslut och har argument som är övertygande för er. Varför gömmer ni er bakom kollektivet? Varför vågar ni inte ta debatten och stå enskilt för er ståndpunkt? Är ni beredda att se era barn i ögonen och förklara varför ni tyckte att det var viktigare att skövla den sista gröna lungan längs Sundsvallskusten än att utnyttja redan förstörd industrimark och bygga successivt och efter behov?

Sannolikt kommer ni alla att inom ett eller annat år smita ut bakvägen, i tysthet, med svansen mellan benen, utan att behöva ta fortsatt ansvar. Precis som vid tidigare vansinniga beslut.

Jag skäms idag över att vara Sundsvallsbo, men jag kan åtminstone gå rakryggad i morgon. Det kan knappast ni. Heder ändå åt de ledamöter som vågade släppa prestigen och begära omtag i frågan.

Jan Nordin

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel