Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Besviken över nyhetsvinkeln om manifestation

Som svar på ST:s artikel kring manifestationen #rättslösa.

Jag och fler med mig är besvikna över vinklingen på artikeln som publicerades. Där fokus läggs på att vi saknade tillstånd och inte det faktum att kvinnor i Sverige står näst intill utan rättsligt skydd. Vi blir systematiskt svikna av rättssamhället och jag och många med mig anmäler inte de övergrepp vi blivit utsatta för.

Problemet ligger i en sviktande lagstiftning, klena resurser och en samhällsstruktur som lägger skulden på offret.

Vi stod idag på rad, tysta och fredliga för alla kvinnor. Alla barn.

Vi stod för dem som själva inte kunde stå där och för de som kommer få sina fall nedlagda just nu och i framtiden. För de som fick sina fall nedlagda igår och för tio år sedan. Vi står för alla de kvinnor som gått igenom processen och som ändå kommit ut på andra sidan med sin förövare fri och ostraffad.

Att förvandla detta initiativ till en fråga om tillstånd eller inte tillstånd är både smaklöst och tvivelaktigt.

Anna Gustafsson, demonstrant

SVAR DIREKT:

Hej Anna. Det här är en viktig fråga som är bra att den lyfts upp – där är vi överens. I texten redogör vi varför ni demonstrerade, vi intervjuade dig där du får berätta om din syn på frågan och vi pratar även med lokalpolisområdeschefen Josef Wiklund om hans tankar i egenskap av polis.

Det ges stort utrymme till såväl sakfrågan som olika röster kring den. Skälet till att vi skriver att demonstrationen saknade tillstånd var för att vi bedömde att det var värt att berätta.

Jag tycker inte att artikeln är smaklös och tvivelaktig, som du skriver, utan en rak nyhetsartikel som beskriver er manifestation i Sundsvall på ett bra och balanserat sätt.

Fredrik Ytterström, nyhetschef

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel