Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Bevara Lidens hälsocentral – är detta första stegen till mer avveckling?

 
Bantningen av hälsocentralerna
Visa alla artiklar

Att göra om Lidens hälsocentral till filial skulle innebära katastrof för oss som bor på landsbygden.

Vi har valt att inte bo i stan och vi förväntar oss att samma service ska finnas för oss.

Eftersom alla politiker värnar så fint om landsbygden och att hela Sverige ska leva så är detta ett ytterst märkligt förlag. Behöver man läkarvård en veckodag det inte finns läkare på plats så blir vi tvingade att åka kring fem mil enkel resa för hjälp. Detta gäller alltså gamla människor, små barn och även vuxna sjuka.

Vi rekommenderas i länet att åka kommunalt istället för sjukresor stod det i tidningen häromdagen. Hur ska detta gå rent praktiskt? Går bussen så det passar en sjuk person både till stan och hem? Finns orken att resa? Smittas andra på bussen?

Den dag det ska finnas läkare på plats, kommer det finnas lediga tider för alla eller blir man tvingad att vänta ytterligare några dagar?

Är detta första steget till att avveckla mer i Liden? Förlorar vi apoteket på sikt när vi endast är filial? Vi har idag många nyinflyttade, men blir området häromkring lika attraktivt i framtiden när det finns reducerad service?

Om vi ska vara filial är vi garanterade samma läkare varje gång eller blir det olika varje dag filialen ska bemannas? Vad innebär det för oss patienter? Även om det går att läsa i journalen så är samma läkare väldigt viktigt för förtroendet och tryggheten för patienten.

Förslaget om filial går inte ihop med övriga åtgärder som till exempel Tempo som nu är utvecklat med hjälp av kommunen till en servicepunkt, vi har en fin renoverad förskola och skola och bredband grävs för fullt.

Det går inte att utveckla några tjänster och avveckla några andra om landsbygden ska fungera.

Vi måste våga se möjligheterna att bo på landet och inte göra det svårare för alla kan inte bo i stan!

Lidenbo

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel