Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Bilar spelar alldeles för hög musik – när ska polisen ingripa?

Vi bor i centrala Sundsvall och översköljs, om inte dagligen åtminstone varannan dag, med cruisiers eller nöjesåkare som cirkulerar i snigelfart bland husen för att visa upp sig. De spelar musik som vrålar ut ur mastodontljudanläggningar, långt över tillåtna ljudnivåer.

Från dag till kväll och under natten pågår detta. Det är som värst på Köpmansgatan mot Skolhusallén och vidare mot Storgatan.

Vi har meddelat kommunen om detta, som hänvisar till polisen. Hos polisen har anmälan inte lett till någonting. Det som är extra beklämmande är att i flera fall har vi sett polisbilar intill dessa trafikanter, utan någon som helst åtgärd.

Enligt en mätskala som presenteras av bland annat Arbetsmiljöverket och Socialstyrelsen kan 110 decibel likställas vid ljudnivån på ett diskotek. Jag har själv mätt ljudnivåerna på nöjesåkarna, som oftast överstiger dessa nivåer.

Jag är fullt medveten om polisens arbetsbelastning, men om inte polisen ska ingripa mot förseelser som dessa, vem ska göra det i såna fall?

Cruisa gärna med vett

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel