Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Birsta den självklara knutpunkten även för framtida E14 – både billigast och förberett

 
Bygget av nya E14
Visa alla artiklar

Det är fascinerande att läsa och höra om alternativ för den framtida dragningen av E14.

Det finns redan en dragning, den är redan klar och behöver endast breddas lite.

Självklart ska E14-knutpunkten vara på samma plats, där allt annat "stort" i Sundsvallsområdet finns – Birsta. E14 startar i Birsta, i anslutning till E4. Timmervägen breddas och blir Europaväg. Kostnaden blir betydligt mindre jämfört med genom Granloholm, där åtskilliga villor måste lösas in, bullervallar och bullerplank måste byggas, broar och tunnlar i mängder måste byggas för att säkra friluftsområdets alla övergångar.

Långtradarna kör över bron, vilket ger intäkter, och vidare till Birsta. Skillnaden mellan att köra av vid trafikplats Gärde och trafikplats Birsta är minimal för yrkestransporterna. För bilfordonen som åker långväga, går det rätt snabbt att köra motorväg till Birsta och sedan nästan i samma hastighet till Bergsåker.

Gör sedan som på alla andra vägar där boende inte vill ha bilar, skylta med "Genomfart förbjuden" hela Bergsgatan. Med modern kamerautrustning går det att bötfälla alla som fuskar och kör genom stan. Enkelt och inkomstbringande.

"Amiral T von Doja"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel