Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Birsta ingen optimal knutpunkt för framtida E14 – det bor folk även efter Timmervägen

 
Bygget av nya E14
Visa alla artiklar

Med anledning av den framtida dragningen av E14.

Jag har följt debatten från boende längs Hulivägen med intresse. De verkar närmast spotta ur sig artiklar om hur idiotiskt tanken är med dragning över Huli och förespråkar istället andra lösningar - naturligtvis långt från dem själva.

Men, hör och häpna, det bor folk även efter Timmervägen.

I många år har vi sett det ökade trycket på Timmervägen. Hur vi knappt kommer in och ut på våra avfarter. Hur man vid rusningstider, löningshelger, storhelger, etcetera, får planera och åka en lång sväng runt Birsta för att komma hem.

Vi vet redan idag hur fruktansvärd trafiksituationen är runt Timmervägen och Birsta. Det är bara att ställa sig där en eftermiddag vid 17 och se kaoset.

Så att man ser den lösningen som optimal, som insändarskribenten "Amiral T von Doja", ses endast som ett förtvivlat långskott från de boende i Huli/Granloholm.

Tro mig, jag förstår er mer än väl. Vi vill inte heller ha en Europaväg in på knuten. Och Birsta är absolut inte ett optimalt alternativ.

Det måste till en ny sträcka där påverkan på boende minimeras.

Tänk om

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel