Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Birsta nya tillhållet för ungdomar – kör som folk och sluta skräpa ned

På kvällar och nätter, framför allt helgnätter, samlas massor av ungdomar på Birsta. Jag har flera gånger varit på väg att krocka när de har kommit körandes i bilar och epor i alldeles för hög hastighet, från Media Markt, ner i rondellen, där de sladdat, och sedan vidare ner mot Ingo och Ikea.

Vissa har haft enbart parkeringsljus och dimljus på, så de har knappt synts. Det är dessutom olagligt.

Inte nog med att de kör som idioter, sladdar på parkeringar och i rondeller, de skräpar även ned.

Nu börjar jag att tröttna, hur länge ska de få fortsätta? Jag bara väntar på att det ska hända en olycka. Det skulle behövas någon slags bevakning där ute på helgerna.

Jag förstår att man vill träffas och umgås. Men kör som folk och sluta skräpa ned.

Även inne i stan körs det med bredställ genom kurvor och korsningar. Mitt inne i city. Det körs i höga hastigheter nattetid vid Kolvägen och mot Landsvägsallén. Det körs även inne i Stenstan trots att man inte får köra där mellan klockan 22 och 05.

Nej, ge poliserna högre lön, så kanske vi kan få in fler poliser så de får resurser att hålla mer koll på trafiken.

Det är ett under att det inte sker fler olyckor med dessa fartgalningar ute efter vägarna. Som struntar i trafikregler och att det finns andra människor på vägarna som vill komma hem till sina familjer levande.

En som fått nog

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel