Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Bodil Hansson (S): Utmaningar med Trafikverkets förslag om E14 på Hulivägen

 
Bygget av nya E14
Visa alla artiklar

Intressegruppen "Hulivägen och dess omgivnings långsiktiga bevarande" argumenterar i en insändare i ST 9 februari mot Trafikverkets förslag om ny dragning av E14. De kritiserar särskilt det alternativ som kallas för "N1" som i princip är detsamma som Hulivägen.

Även Åke Nyberg argumenterar mot förslaget i en insändare i ST 10 februari.

Jag förstår den oro som Trafikverkets förslag har skapat. Precis som insändarskribenterna skriver så är både Granloholm och Bydalen viktiga bostadsområden med möjlighet till fortsatt utveckling.

Det finns i dag omfattande trafikproblem kopplat till att E14 går via Bergsgatan. Sundsvalls kommun är därför positiv till att hitta en alternativ dragning av E14. Kommunen har dock ännu inte tagit ställning mellan de alternativ som Trafikverket utreder. I juni planerar Trafikverket skicka ut sitt förslag på remiss. Förslaget kommer då bland annat innehålla trafikmängdsanalyser och bulleranalyser.

Innan vi har dessa fakta kommer kommunen inte ta ställning i frågan. Utifrån Trafikverkets kommande analyser, samt kommunens vilja att utveckla Sundsvall, kommer vi att ta ställning till de olika förslagen.

Med det sagt vill jag ändå lyfta att jag ser stora utmaningar med Hulivägsalternativet i dess nuvarande form, utifrån det som bland annat insändarskribenterna lyfter fram.

Bodil Hansson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel