Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Brist på grundläggande barnuppfostran är största orsaken till det otrygga samhället

Svar på insändaren "Media fokuserar på dåliga nyheter och skrämmande händelser – världen är en långt bättre plats än du tror", med signaturen "Optimist", som kommenterar min tidigare insändare "Otrygghet i vardagen – helt slut efter ett dygn av att vara ständigt på vakt".

Jag har läst "Optimists" insändare tio gånger och tänkte att hen måste vara ironisk.

Det grundläggande problemet i den råa ondskefulla delen av samhället som dagligen visar upp sitt "fulaste tryne" på olika vis är avsaknaden av grunduppfostran av barnen. Som vuxna blir de mentalt oorienterade i det sociala samspelet i samhället – utan empati och förståelse att leva efter samhällets regler och förmågan att skilja mellan "mitt och ditt".

Avsaknaden av grunduppfostran, värdegrunder, respekt för medmänniskor och vuxenansvar för sina barn är orsaken till det samhälle vi nu ser växa fram!

Människor har alltid försökt fly verkligheten när den blir för hemsk med hjälp av olika droger, fantasyvärldar och psykologiböcker. Ett quickfix med förödande konsekvenser!

"Optimists" insändare känns som en upphottad version av "Kejsarens nya kläder". Ni vet kejsaren som endast iförd kalsonger och undertröja visade sina "nya kläder" för folket men som lurats av bedragare att tro att de sytt honom världens vackraste kläder av finaste silke som han själv fått välja ut!

Kejsaren vågade inte säga att han inte såg kläderna och inte tyget heller av rädsla för att dumförklaras!

Ett barn ropade till folket: "Men kejsaren är ju naken!".

Jag undertecknade min förra insändare med "Urinnevånare, som är ensam, vardagsotrygg och skitorolig för vår framtid". Efter att ha läst "Optimists" insändare räcker inte "skitorolig för framtiden" längre. Nu har det skapats även framtids-, otrygghets- och klimatångest.

Urinnevånare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel