Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Brist på personal – på en del kliniker kan vi inte erbjuda den tandvård som efterfrågas

Replik på insändaren "Folktandvården uppmanade mig att söka privat tandvård – dåligt sätt att ta hand om patienter" med signaturen "Tacksam privat tandläkarpatient".

Vår målsättning är alltid att göra det bästa för våra patienter och det är tråkigt att höra att du inte kände dig välkommen hos oss.

I dagsläget har vi en ansträngd situation på en del av våra kliniker vad gäller personaltillgång, och kan därför inte fullt ut erbjuda vuxna patienter den tandvård som efterfrågas.

Det är brist på tandvårdspersonal i hela landet och vi arbetar ständigt för att försöka lösa de problem det för med sig. Nya effektivare arbetssätt, teknikutveckling och ett idogt rekryteringsarbete är något av det vi jobbar med för att öka tillgången på tandvård hos oss.

Vårt mål är förstås att vi ska kunna ta emot alla patienter som önskar komma till oss inom rimlig tid, tyvärr är vi inte där än. 

Annri V Thimstrand, tandvårdsdirektör Region Västernorrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel