Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Bromsklossarna får kapitulera – nu ska Sundsvall utvecklas till en modern och spännande stad

Nu går det, äntligen, riktigt dåligt för bromsklossarna i stan, som önskar se Sundsvall så liten, obetydlig och stagnerande som möjligt i jämförelse gentemot andra städer i vår storleksklass.

Visst känner ni igen tongångarna när stans gnällspikar drar igång klagosången var gång Sundsvalls centrum får en chans att utvecklas och hänga på andra städer i sin storleksklass via något fränt byggnadsprojekt som skulle kunna lyfta fram positionerna för Sundsvall som stad?

Visst kan jag förstå att det finns en hel del människor som föredrar att bo granne med skogen på landet och inte i en stad med liv och puls. Jag skulle därför aldrig föreslå ett diskotek ute i skogen då det sannolikt hör stadslivet till. Men det lustiga/olustiga i Sundsvall är att "skogens vänner" aldrig drar sig för att kliva in och bromsa Sundsvalls stadsutveckling genom att ständigt lägga fram sin idealbild av hur Sundsvall som obetydlig småstad borde se ut.

Men nu har man äntligen vaknat upp i Sundsvall och kommit fram till att både skogslivet och stadslivet kan utvecklas inom Sundsvalls gränser. Nu med den stora skillnaden att låta staden utvecklas som en norrländsk storstad med sjudande stadsliv, vilket på ett nationellt plan innebär att Sundsvall ska vara en större betydande stad med likheter från landets storstäder – Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala.

Det är åt detta håll vi ska gå och inte mot vare sig Sollefteå, Bollnäs, Kramfors eller liknande storlek på stad – hur idylliska dessa småstäder än kan upplevas vid temporärt besök.

Det kommer bli helt perfekt med ett storhotell på Finnkajen. Jag har redan börjat längta till dagen då det står klart. Och nog ska man väl kunna bo kvar i Norrland även om man upptäcker att ens gener är en stadsmänniskas?

Kämparna för ett småskaligt, obetydligt och stagnerande stadsliv i Sundsvalls centrum får nu äntligen kapitulera när Sundsvall tar kliv framåt och utvecklas till en modern och spännande stad med stor charm där gammalt och nytt får mötas.

Valle – en man med Sundsvallshjärta

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel