Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Buskörningen stör oss som önskar sova

Nu är det hög tid för de trafikutbildade poliserna inom lokalpolisområdet Sundsvall med omnejd att börja fokusera på motorburen ungdom som kör olagligt trimmade mopeder och ej lagliga A-traktorer i stället för att, som oftast, stå på E4 vid Igeltjärn på lördagsmorgonen.

Vad jag som medborgare har förstått är nu trafikpolisen uppdelad på en regional trafikpolis som ansvarar för det större vägnätet som exempelvis Europavägar och sen skall trafikutbildade poliser inom lokalpolisområdet ansvara för det mindre nätet samt stad och byar.

Vore intressant att få redovisat av ansvariga chefer inom lokalpolisområdet var alla böter gällande brott mot trafikbestämmelserna är skrivna av de trafikutbildade poliserna som jobbar inom lokalpolisområdet sedan nya uppdelningen gjordes.

Det vore också önskvärt att de jobbar mer kvällar och nätter. I dag, och det gäller inte bara under sommaren, är väl arbetstiden överlag dagtid/tidig kväll? Visst finns det fortkörare denna tid också, men motorburen ungdom som inte vill köra lagligt har väldigt ofta andra tider då de är ute och kör.

I exempelvis Njurundabommen, Stöde och Matfors råder djungelns lag. Det körs hej vilt på kvällar och nätter och stör oss som önskar sova/som har små barn. Snart kommer det nog börja hända olyckor.

"Bekymrad medborgare"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel