Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Bybor kunde ha hjälp till med renovering av Allsta skola – bara ni hade frågat

 
Skolnedläggningarna i Sundsvall
Visa alla artiklar

Politikerna hävdar om och om igen att renoveringsbehovet av Allsta skola är stort och det är en viktig del i nedläggningsbeslutet.

Vilka är det i så fall som har låtit "förfallet" gå så här långt? Är det vi föräldrar? Vi som inte ens har barn i skolan än – men som räknat med att den ska finnas där i höst när det är dags? Borde jag ha varit där och jobbat? Det är i alla fall ingen som frågat – tyvärr.

Efter de senaste årens debatt och det enorma arbete som lagts ner i kampen för att rädda skolan så borde ni kunna se att det finns ett enormt engagemang i byn – ett engagemang som säkerligen också kan tas tillvara och som skulle vara gratis för kommunen – om ni bara hade mod nog att fråga och visa att ni också är beredda att visa långsiktighet i ert engagemang. Här finns föräldrar som är beredda. Vissa med barn som inte ens hunnit börja skolan – andra med barn som slutat för länge sedan. 

Vi har skidspår, fritidsgård, barngymnastik med mera – ideellt ordnat av människor som vill gott. Däri någonstans finns också krafter för att göra något bra av skolan. Kanske går det bara att göra i form av en friskola men det har ju ni i kommunen än en gång tydligt markerat att ni aldrig tänker tillåta. Tydligen är det bättre att lägga stora pengar på tomma lokaler som bara står och förfaller. Nedlagda förskolan i Allsta (stängd 2015) Runsviks skola, Ankarsviks skola, Kyrkskolan, Öde skola och säkert många fler. 

Allt det här går ju tvärt emot det ni själva påstått er arbeta för och de visioner ni så fint presenterat.

Det är nog. Det är dags att redovisa kostnaderna. Finns det verkligen ingen inom S, V och C som vågar göra sig obekväm och sätta ner foten och åtminstone kräva en utredning av skolsituationen? Det KAN inte bara finnas nickedockor.

Allstabo som tröttnat på prestige och tomma visioner

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel