Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Bygg parkeringshus vid Sundsvalls sjukhus!

Parkeringarna vid Sundsvalls sjukhus är ett stort problem eftersom de är för få, vilket medför cirkulerande bilar hela dagarna som letar parkering.

Eftersom de flesta har en tid att passa så innebär detta stor irritation och stress, vilket ofta slutar med att många tvingas parkera olagligt. Det är också ett miljöproblem med alla bilavgaser som sugs in i sjukhusets ventilationsluftintag.

Det finns som jag ser det en lösning på problemet, och det är att bygga ett parkeringshus som dimensioneras på höjden så att det alltid finns plats för alla bilar. Detta upptar en mycket mindre markyta än dagens parkeringar och markyta kan därmed frigöras till något trevligare, till exempel parkområden.

Ett förslag är att bygga norr om sjukhuset och sedan göra en anslutning till sjukhuset med en kulvert under Igeltjärnsvägen som ansluter till sjukhusets befintliga garagekulvert i suterrängvåningen. Då behöver man inte gå ut när man skall till och från bilen. Det blir lättare för handikappade och rullstolsburna, och man har tillgång till befintliga hissar och trappor från den kulverten.

Infart kan byggas från Hulivägen, så bilarna behöver aldrig komma in på sjukhusområdet, således inga avgasproblem i sjukhusets luftintag. En allmänt trevligare och renare sjukhusmiljö skulle skapas med detta förslag.

"Calle"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel