Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Centerpartiet vänder på varje sten för klimat och miljö

Replik på Jörgen Berglunds (M) insändare "Sundsvall behöver fler liberala reformer – inte mer socialism" i ST 9/1.

En av Centerpartiets och mina viktigaste frågor är hur vi arbetar för klimatet och vad vi gör för att ge Sundsvalls invånare en god miljö, fri från luftföroreningar. Centerpartiet vänder på varje sten för klimat och miljö. Vi försöker självklart se varje möjlighet som hjälper till i klimat- och miljöarbetet. Att då, som Jörgen Berglund (M), börja tala om död, förtryck och en förstörd miljö – ja, det får stå för honom. Jag förstår det faktiskt inte riktigt…

För mig och Centerpartiet handlar det om att nyttja kommunens resurser på absolut bästa sätt, för klimatet, för vår närmiljö och för oss alla som bor i Sundsvall och där kan en utredning om en bilpool vara en del. En bilpool skulle naturligtvis kunna innefatta privata aktörer.

Centerpartiet värnar klimatet och miljö på många sätt. Majoriteten har under den här mandatperioden infört en trähusstrategi, verkat för upphandling av ekologisk och närodlad mat i våra kök, ett klimatstrategiskt program med sikte på en klimatneutral kommun år 2023. Landsbygdsprogrammet ser till att hela kommunen ska leva för en hållbar kommun, ja listan skulle kunna göras lång, men kort och gott står Centerpartiet för en närodlad politik. Det är det politiska ansvar vi har.

Nåväl, Jörgen Berglund (M) är ju en klok karl, då han som avslutning vill ge mig ett liberalt tips på hur vi skulle kunna stärka näringslivet, stärka den kommunala ekonomin samt förbättra miljön i Sundsvall genom att upphandla den kommunala bilpoolen och låta privata aktörer driva denna.

Jag kan då glädja Jörgen Berglund med att den kommunala bilpoolen (kommunens bilar) redan är upphandlad genom leasingavtal. Nu går vi vidare och tittar på möjligheter för allmänheten att använda dessa bilar, allt till gagn för medborgarna, miljön och kommunens ekonomi.

Det är så Centerpartiet arbetar – det är redan gjort.

Magnus Persson (C), ledamot av Sundsvalls kommunfullmäktige

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel