Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Chockad efter Birstabesöket – viktigare än någonsin att inte trängas i butiker

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

I dag var jag in för ett snabbt, planerat ärende på Birsta. Förberedd med munskydd gick jag in, gjorde det jag skulle och gick ut lika fort igen.

Döm om min förvåning när parkeringen i princip var full av bilar. Pensionärer, medelålders och barnfamiljer gick omkring i köpcentret som om ingenting hänt. Som om allt var som vanligt. De strosade långsamt och stod i kö till det intilliggande kaféet.

Jag var chockad och omtumlad av mitt besök. Det kändes som ett hån mot sjukvården som sliter som aldrig förr och en ren ovilja över att följa råd från våra myndigheter som med allt de har försöker få fram budskapet om att minska på smittspridningen.

Har människorna tappat det helt? Var är viljan att göra något för din nästa? Var är förståelsen och empatin för att det jag gör kan påverka någon annan negativt?

Det är nu det är än viktigare att inte trängas i butiker och utmana allas öde. Snälla, tänk ett steg längre. Tänk vad vi har bakom oss, alla månader av restriktioner. Se sedan den relativt korta tiden vi har framför oss tills dess vi har en vaccinerad befolkning.

Gör en stor gest för någon annan och håll dig borta från trängsel i allmänhet och köpcentrum i synnerhet. Snälla, håll ut ett tag till.

Isabel

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel