Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Dags att Region Västernorrland ger ett rakt och ärligt svar om stafettpersonal

Jag och många fler har skrivit många insändare angående Region Västernorrland och deras hanterande av egen personal och stafettpersonal.

Trots detta har vi aldrig fått ett rakt och ärligt svar om anledningen till att de inte betalar egen personal en lön som gör att de känner sig nöjda, uppskattade, behövda och villiga att stanna kvar och arbeta inom yrket på sina ordinarie arbetsplatser.

Det är ju helt obegripligt hur Region Västernorrland agerar och tänker när de inte kan höja sin personals löner till acceptabel nivå, men betala tredubbla löner till hyrpersonal samt lägga en massa pengar i fickorna på riskkapitalbolag.

Förutom dessa höga kostnader får man ett mycket sämre resultat av den inhyrda personalen som inte hittar i lokalerna, inte hinner bli ett inarbetat team med övrig personal, med mera, och den egna personalen måste visa och instruera stafetterna.

Det måste vara oerhört frustrerande att veta, att de man måste visa tillrätta tjänar oerhört mycket mer än vad man gör själv, och att detta upprepas hela tiden.

Vad är anledningen till detta slöseri med miljoner när pengabristen är katastrofal och inskränkningar på annat hela tiden måste göras? Samtidigt som minusresultatet fortsätter.

Det kanske också är dags att sätta ner foten och begära att läkare, med flera, arbetar på sina ordinarie tjänster och arbetstider (avtalade med facken) och inte kan begära tjänstledigt eller ta ut komptid för att arbeta som stafetter för andra landsting/regioner.

Kan det vara så att vissa personer inom Region Västernorrland åtnjuter någon form av privata förmåner för att hålla dessa riskkapitalföretag med personal med arbete? Någon anledning till att man inte betalar egen personal löner så att de stannar kvar, utan slösar bort ofantliga summor av våra skattepengar till ingen nytta, måste det ju finnas.

Svara ärligt Region Västernorrland – och gör det nu!

En rasande skattebetalare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel