Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Dags att ställa Sundsvalls politiker till svars för det enorma underskottet

 
Sundsvalls kommun ska spara 300 miljoner
Visa alla artiklar

Hur kan politikerna i Sundsvalls kommun ha tillåtit att ett underskott på 300 miljoner har uppstått, utan att man tidigare gjort åtgärder och konkret tagit itu med att lösa detta problem?

Minst sagt ofattbart. Det är väl lite sent att börja med att lösa detta stora underskott först nu.

Kommunstyrelsens ordförande Peter Björk (S) meddelar i en intervju i SVT:s lokala nyheter 7/10 att underskottet kommer att öka ytterligare innevarande budgetår.

Katastrof minst sagt!

Jag tycker att det är oansvarigt och inkompetent av våra politiker, som har tillåtit att detta underskott har blivit så här stort utan att man på allvar i tid har tagit itu med att lösa detta ekonomiska problem i vår kommun.

Se också till att tillsätta kompetenta människor, på olika poster, som kan hantera ekonomin på ett ansvarsfullt och genomtänkt sätt, i de verksamheter de ansvarar för.

Avskaffa också de oförsvarliga "fallskärmar" som ibland utlöses när människor, som inte skött sina arbetsuppgifter, sägs upp. Det finns väl a-kassa för dessa som är tillräcklig.

Jag tycker också att våra journalister i olika media i vår kommun, borde ställa ännu tydligare och konkreta frågor till våra kommunpolitiker och fråga hur de tänker sig att lösa detta katastrofala underskott. Låt dem inte komma undan.

Det är dags att ställa politikerna till svars för detta enorma underskott.

Gunnar Johansson, upprörd pensionär

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel