Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Dags utse vd i Näringslivsbolaget – orolig för att det blir en kommundirektör i repris

 
Turerna kring Näringslivsbolaget
Visa alla artiklar

När det nu är dags för Näringslivsbolaget att utse ny vd är oron stor för att det blir en kommundirektör i repris.

Många har frågat sig vad anledningen egentligen var till det spektakel som drabbade Näringslivsbolagets ledning under våren. Var syftet att skapa plats för någon annan?

Frånsett det helt olämpliga i att återta personer som tappat flera jobb under de senaste åren så skulle det helt sänka resterna av det bolag som redan är så sargat. Förtroendet för bolaget skulle sjunka helt och andra skulle skratta åt Sundsvall.

Näringslivet behöver inte toppstyrning och maktfullkomlighet för att utvecklas. Eller strategiska planer för maktövertaganden och konstellationer som manipulerar i kulisserna. Näringslivet behöver kreativa människor som förstår deras behov och kan hitta nya lösningar på hur det skall gå till.

De stora underskott som drabbar Sundsvalls kommun just nu är för övrigt ett resultat av införandet av det byråkratiska och kostnadskrävande styrsystem som den förre kommundirektören införde. Det är inget vi behöver en gång till. Det kommer att ta lång tid att återställa de skadorna. Det drabbar skola och äldreomsorg.

Ställ inte till med fler skandaler. Det behöver inte Sundsvall.

"Harold Gote"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel