Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Dålig luftkvalitet i Sundsvall – dags börja bötfälla tomgångskörning

Luftkvaliteten i Sundsvall har varit och är väl fortfarande dålig, då blir man bedrövad när man dagligen ser bilar som står på tomgång och spyr ut avgaser helt utan tanke på att den dåliga luften gör människor sjuka och faktiskt skördar liv.

Det som är anmärkningsvärt är att många av de fordon som är upphandlade av kommunen för att till exempel transportera bort snö står med motorn igång vid stillastående. Är inte upphandlingen gjord med krav på att entreprenörer ska följa regler för tomgångskörning? Det gäller väl alla motorfordon?

I sammanhanget kan nämnas att det är polisen som har till uppgift att tillse att förbudet efterlevs. Det är kanske dags att börja bötfälla överträdelser om det ska bli någon ändring.

Jag kräver att kommunen informerar och skyltar om tomgångskörningsförbudet - jag tror att det är många inte känner till det.

Anders L

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel