Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: De som jobbar borde kunna betala mer för läkarvård och barnomsorg

Nästan dagligen läser vi om den dåliga ekonomi vi har, i Sundsvalls kommun och inom Region Västernorrland.

Jag läser en intressant artikel i ST 15 oktober, där en distriktsläkare i Stöde menar att det krävs ett nytt sätt att finansiera svensk sjukvård.

I en annan artikel framkommer att kommunen har för avsikt att lägga ner flera skolor på grund av minskande antal elever.

Vad kan man begära att våra skattepengar skall användas till? Vilka prioriteringar ska göras? Någonting måste ju göras, man kan inte spendera pengar "som inte finns" i all oändlighet.

I och med att jobbskatteavdragen infördes har de som jobbar fått betydligt mer att röra sig med. Ska man kanske vara beredd att själv betala mer för läkarvård och barnomsorg? När såg man över maxtaxan i barnomsorgen senast?

Man ser att många barnfamiljer i dag har råd att göra utlandsresor varje år, kanske man då kan betala en högre taxa för sina barn?

Pensionär, som rättar mun efter matsäcken

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel