Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: De som nöjesåker – struntar de i klimathotet?

”Vi förstör för nästkommande generationer”, kan budskapet ofta vara i media. Jag tycker att det ibland verkar som om även den yngre generationen också medvetet bidrar till ett ökat klimathot. Allt för många yngre, från lägre tonåren och vidare uppåt förbi de övre tonåren, verkar enligt mig strunta i klimathotet.

De nöjesåker med mopeder, mopedbilar, epatraktorer, olika elfordon, fyrhjulingar, motorcyklar, snöskotrar, vattenskotrar, bilar och så vidare. De verkar också vara påhejade av sina föräldrar som vanligtvis bidrar till finansieringen av dessa ekipage. Brukandet av dessa transportmedel sker på dagarna, på kvällarna och även på nätterna. Det kan för många upplevas som störande!

De svarta spåren på våra vägar tycker jag blir allt vanligare vilket nog kan tyda på att det onödiga och klimathotande brukandet av de hjulförsedda transportmedlen på våra vägar stadigt verkar öka. Brukare av terränggående transportmedel på barmark verkar inte bry sig inte om de skador som de orsakar på miljön. De verkar inte heller vara medvetna om att terrängkörning på barmark är förbjudet, alternativt så bryr de sig inte!

Det finns givetvis även äldre personer som på samma sätt är brukare av dessa transportmedel för enbart nöjesåkning!

"BJ"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel