Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Det finns behov av en allsidig friidrottshall i Sundsvall – men vi kan inte göra allting samtidigt

Replik till insändarskribenten "Förälder till en Satelit" som den 13 december undrade hur vi Sundsvallspolitiker säkrar framtiden för friidrottsungdomarna.

Jag vill börja med att tacka för frågan. Du är inte ensam om ett brinnande intresse för friidrott och jag har stor förståelse för din otålighet.

För närvarande finns stora investeringsbehov i hela kommunen. Det är både skolor, äldreboenden och olika idrottsarenor som behöver renoveras eller byggas helt nya.

Kultur- och fritidsnämnden har undersökt vilka lokalbehov våra verksamheter har idag och kommer få imorgon. Där har vi sett att det finns behov av en allsidig friidrottshall. Under 2018 och 2019 gjordes en förstudie för att undersöka möjligheterna att bygga en modern tränings- och friidrottshall.

Men även om vi skulle vilja så kan vi inte göra allting samtidigt.

Jag kan i varje fall berätta att vi också har konstaterat att banorna på Baldershov börjar bli för gamla. Vi har därför tagit kontakt med Drakfastigheter för att se om de kan bytas ut. Jag kan dock inte ge dig något datum för när det ska vara åtgärdat, men vi jobbar på saken.

Kultur- och fritidsnämnden har många verksamheter och det finns många investeringsbehov. Tyvärr räcker inte pengarna till att göra allt samtidigt, men min ambition är att Sundsvalls kommun fortsätter vara en kommun med en bred kultur- och fritidsverksamhet – och i det ingår funktionella lokaler för våra friidrottare.

Niklas Evaldsson (V), ordförande kultur- och fritidsnämnden

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel