Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Det finns inga "tomma stolar" i Allsta skola – än finns tid att tänka om

 
Skolnedläggningarna i Sundsvall
Visa alla artiklar

Företrädare för de styrande i kommunen (C, V, S) svarar oss väljare med en debattartikel i ST 14/4, där man vill påvisa vad bra man gör det när man tar ansvar för ekonomin och lägger ner skolor.

Tänk om ni varit tydliga med detta inför valet 2018: Vi lovar att när denna mandatperiod är slut kommer vi ha lagt ner minst fem skolor på landsbygden. Undrar hur väljarna reagerat på det?

5 miljoner av 130 miljoner (ersättning till friskolorna inräknat) sparar man på att lägga ner Allsta skola. Varifrån ska de övriga 125 miljonerna tas? Återkom gärna med en tydlig redovisning över vad som ska läggas ner och dras in ytterligare inom BUN.

I debattartikeln framstår det ju nästan som att ni satsar inom BUN?!

Det talas också mycket om dessa "tomma stolar" man betalar för. Allstas klasser är sedan förra året större än innan eftersom man slagit ihop klasserna. Allt för att spara pengar så klart. En av klasserna har 28 elever. Där finns inga tomma stolar.

Än finns tid att tänka om kring Allsta och satsa långsiktigt på skolan genom att utöka den till F–5/6. Det ger bättre elevunderlag och möjlighet för föräldrar att välja skolan istället för friskolorna. För om Allsta läggs ner kan ersättningen till friskolorna öka stort, då en stor del av barnen antagligen kommer söka sig till friskolorna.

Förälder

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel