Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Det finns lediga parkeringsplatser i Sundsvall

På mitt tidigare arbete så hade vi våra tjänstebilar parkerade i Balder (parkeringshuset). Jag och mina kollegor lämnade parkeringen på morgonen för att återvända på eftermiddagen. Ibland kom vi tillbaka redan vid lunchtid.

Jag har aldrig varit med om att inte få en parkering i Balder och har inte hört något om några problem från mina kollegor. Vi talar här om minst fyra tjänstebilar och förarnas dagliga upplevelser av parkeringen.

Däremot så kunde det vara problem att hitta platser på Fisktorget samt i City-parkeringshuset på företrädesvis fredagar och före storhelger då kundtillströmningen ökade – främst till Systembolaget.

Sedan så förstår jag att Diös, med flera, förespråkar ett bilfritt city. Detta med att inte behöva tillhandahålla ett visst antal parkeringar vid eventuella om- och nybyggnationer av bostadsfastigheter skulle ju underlätta för fastighetsägarna. Så där pratar man ju mot bakgrund av egna intressen, något fördolt i ett miljötänk kan tyckas.

Men handen på hjärtat, hur många parkeringsplatser hyr inte aktörer som Diös ut i dag till olika företag, platser i centrala stan?! Skulle dessa hyrestagare uppskatta att de tvingas parkera i parkeringshus vid infarterna till Sundsvall, långt från den egna arbetsplatsen? Eller skulle dessa gå under radarn på något vis i ert bilfria city? Var har ni själva tänkt att era servicebilar ska parkeras eller köras? Inte i city som nu tydligen, eller?

Nej, det har blivit populärt idag att prata om miljöansvar från en rad olika håll i vårt samhälle om att minska utsläppen. För att sen sätta sig på ett plan till ställen som går att nå med tåg. Undanflykter för detta beteende har vi hört av alla de slag, Men det är få som lever som man lär när det blir intrång i den egna bekvämligheten.

Själv reser jag med flyg till Spanien i vår, se där se där.

Spanar

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel