Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Det måste handikappanpassas mer, NU!

Om du är på en festival, skulle du ta en campingstol och sätta dig i ett publikhav? Tror du att du skulle se mycket då?

Nej, man ser inte mycket alls. Men ungefär så är det för de i rullstol och permobil. Supertråkigt att varken ta sig fram eller kunna se något utav det som händer på scenen. Detta gäller årets och förra årets, Sensommarfestival. Superroligt då det händer saker i Sundsvall, men supertråkigt att inte alla ska kunna se och ta del av det som händer. Tidigare vet jag att det funnits handikapplatser som varit upphöjda för att även de i rullstol ska kunna se vad som händer. Men förra året och detta år var det inget som fanns.

Utöver det så blev jag riktigt mörkrädd då vi var på en GIF-match och behövde gå på toa. En utav de som jobbade där hänvisade oss till en handikappanpassad bajamaja. Hen sa ”Här borta har vi bajamajan för handikapp, men dörren går tyvärr inte riktigt att stänga.”

Då undrar jag, skulle du vilja sätta dig på en toalett, på en match med tusentals människor och göra dina behov, med dörren öppen? Det här är riktigt skrämmande!

Detta ska inte vara ett problem. Det måste handikappanpassas mera, NU! Alla ska kunna leva ett bra liv oavsett handikapp eller inte!

Upprörd assistent

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel