Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Direktiven kommer från de folkvalda politikerna – inte Migrationsverket

Med anledning av insändaren "Helt oacceptabelt att familjer tvingas flytta med så kort varsel" i ST 20 juli.

Nu skäller man under fel träd igen. Migrationsverkets handläggare förstår inte att det är människor man handskas med, skriver Per-Erik Hedman i sin insändare och menar att man agerar fel när människor flyttas till nya platser i landet under sin asylprocess.

Men Hedman och ni andra som tycker att detta och mycket annat är fel – skäll på rätt personer. Migrationsverket har klara direktiv från våra folkvalda politiker som bestämt hur hela processen ska skötas och skötas så kostnadseffektivt som möjlig.

Sedan kan skälen till att man bor i flera år på ett ställe variera och varje familj eller ensamkommande får information på sitt eget uppgivna språk. Man bor på den plats som Migrationsverket anvisar, i lägenheten som hyrts av verket och detta bara tills asylärendet är färdigprövat. Samt att Migrationsverket upplyser om att de hjälper till med transport av två kollin per person, vid flytt inom Migrationsverkets boenden.

Alla regelverk bygger på direktiv och beslut från våra folkvalda politiker. Om ditt tåg är försenat när du ska resa någonstans så hjälper det inte att klaga hos servitrisen i tågets bistrovagn. Lika lite hjälper det att skälla på Migrationsverket för att de utför sitt arbete efter de premisser som riksdagens ledamöter fastställt.

Vill ni åstadkomma en förändring, klaga då hos den som har makt att förändra – din riksdagsman.

Utan skygglappar

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel