Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Dra inte E14 genom Granloholm – hoppas Trafikverket lyssnar på invånarna

 
Bygget av nya E14
Visa alla artiklar

Signaturen "Anna, Granloholm" berättar i sin insändare i ST 21/11 en del om Granloholm, hur den delen av kommunen utvecklats under de senaste 40 åren.

Nu planerar Trafikverket att göra en ny anslutning av E14 mot E4 och då är N1 ett alternativ, vilket innebär att sträckningen går från Huli, genom en vacker del av Granloholm och ner till Bydalen. Det blir då stora störningar för boende i området och trafiken mot sjukhuset kommer att drabbas.

Förslaget är det absolut sämsta som Trafikverket lagt fram. Jag utgår från att våra politiker är starka motståndare till förslaget.

Alternativ S1 är det bästa. Det blir en ny väg från Korsta, runt bakom Södra berget och en anslutning till E4 i Stockvik. Minimalt med bebyggelse kommer att störas under byggtiden och trafiken till och från E14 kommer inte att störa den centrala delen av Sundsvall.

Alternativ N2 är också ett bra förslag. En helt ny väg från Huli med anslutning till E4 i den södra delen av Birsta. Störningarna blir mest omfattande när nya E14 knyts samman med E4.

Det alternativ som kanske är billigast och enklast att genomföra är nog N3. Då förvandlas hela Timmervägen till en ny E14-del och man bygger en ny trafikplats norr om Birsta City.

För de flesta av oss som bor i kommunen är nog alternativ N1 det absolut sämsta, och vi förutsätter naturligtvis att Trafikverket tar hänsyn till vad kommuninvånarna tycker och lägger detta alternativ i papperskorgen.

Åke Nyberg

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel