Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Dra inte in giffarna i säkerhetssnacket – stämningen på ståplats är familjär och trevlig

Med anledning av insändaren "Jag kommer hädanefter inte att stödja Timrå IK och GIF Sundsvall – säkerheten på läktarna är under all kritik".

Dra inte in giffarna i säkerhetssnacket. Man funderar ju på om du, "Fd giffare och tikare", varit på någon GIF-match de senaste 20 åren (sedan Patronerna bildades) om du hävdar att det finns ett säkerhetsproblem.

Jag har stått mitt i klacken på ståplats de senaste 16 åren. De senaste fem åren har jag haft med min son, nu elva år, och har aldrig känt att säkerheten varit ett problem på GIF-matcherna. Tvärtom har det varit en väldigt familjär och trevlig stämning där. Det som är roligt de senaste åren är att vi fått en ännu mer levande läktarkultur med tillskott från Alnö Nice Guys och Sektion Norr.

Man kan även se att andelen barn på ståplats ökat mycket jämfört med när jag började stå i klacken. 

Jag tror ingen skulle ta med sina barn till ståplats om det fanns ett säkerhetsproblem. Kom upp till oss på Matildas (nya ståplatsläktaren) en match och bidra till stämningen och stötta GIF i stället för att klaga på påhittade problem.

Bmf

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel