Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Du som tror att du är odödlig borde växa upp – följ de restriktioner som finns

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Vad krävs för att ni som anser att dessa restriktioner som finns i dag är löjliga? Att ni som tror er vara odödliga och inte i riskgrupp och därmed inte behöver följa dessa ska öppna ögonen och förstå allvaret i detta?

Det är till största del äldre människor, med eller utan underliggande sjukdom som blivit svårt sjuka där många inte orkat med att bekämpa viruset. Det beror bland annat på att deras kropp inte har samma kapacitet längre som yngre och friska personer.

Men man kan omöjligt förutspå hur varje enskild individ kommer påverkas av viruset, vare sig du är gammal eller ung!

Men faktum kvarstår: Ni är INTE odödliga! Ni sprider smittan trots att ni inte är i riskgrupp. Ni sprider den till någons mamma eller pappa. Någons far- eller morföräldrar, någons son eller dotter – även troligen till ditt eget barn, till personalen på förskolan där du lämnar ditt icke friska barn som i sin tur har en familj som älskar dem, till kassörskan på mataffären som även hon är älskad och behövd av sin familj, till undersköterskan med familj hemma som tar hand om din demenssjuka pappa som du bara skulle säga hej till lite snabbt för att du inte kunde vänta några veckor/månader och till så många fler!

Jag hoppas verkligen att det finns vårdplatser för dig som anser dig vara odödlig eller förlöjligar och förminskar allvaret i detta – om du blir sjuk. Att sköterskan som redan arbetat tolvtimmarspass i full skyddsmundering utan rast orkar ta hand om dig då det inte finns tillräckligt med personal, om denne inte själv smittats och är hemma och sjuk.

Nä, väx upp! Ta ditt ansvar som du är skyldig att göra och sluta gråta som en två-åring som inte fick leka med toaborsten för att du vuxna människa måste vabba och spendera tid med ditt barn och vara hemma i ditt eget hem, inte får åka på konsert, gå på after work, se den där fotbollsmatchen eller gå på bio!

Tro mig! Vårdpersonalen som sliter, de som är sjuka och behöver vården som snart inte räcker till, vill nog inget hellre än att få göra just det. Få vara hemma och spendera tid med sina barn eller få krypa ner i soffan till en bra film med sin familj!

Less på vuxna bebisar

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel