Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Dyr bussresa för min dotters kompis – billigare hämta barnen i min gamla dieselbil

Vår åttaåriga dotter har fått ett busskort via skolan. Det är inte det enklaste nu för tiden, inte alls som när jag var ung.

Vad händer till exempel om hon vill ta med sig en kompis hem? Jo, någon av dem måste ha en smarttelefon med rätt app eller ett kreditkort för att kunna lösa ett färdbevis. Seriöst – de har inte ens låsbara skåp på skolan. Alternativt hinna gå till ett försäljningsställe för att köpa ett.

Så jag köpte ett sådant, tänkte att det är bra att ha när det behövs. En stor plastbit stor som ett kontokort. Resan kostar 16 kr. Och så vill man ha fem kr för plastbiten som gäller EN gång och inte kan laddas.

Här bråkas det om sugrör och så använder man plastkort som engångsartiklar!

Kortet skulle räcka i 180 dagar. Inte alls som när jag skulle lösa min biljett. Där stod det att den börjar gälla direkt efter betalningen och i en timme och 15 minuter. Det gäller att man hinner med bussen då. För det är längre tid mellan avgångarna.

Men då jag betalat den så visar det sig att det tar 20 minuter innan den börjar gälla. Man skall få en QR-kod att visa upp. Tur att jag var ute i god tid denna morgon. 30 minuter innan avgång.

Väl på bussen så vägrar bussens utrustning att acceptera min QR-kod. Men den förstående chauffören tittar och ser att det är en giltig kod så jag får följa med ändå.

Men seriöst, fem kronor extra för engångsplastkort. Och 21 kronor för ett barn att åka 1,2 mil.

Det är billigare att ta min gamla slutbetalda dieselbil och hämta ungarna själv...

"Kal P Dahl"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel