Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Dyrt ha kroniska sjukdomar – önskar ett system med fast månadskostnad för läkarbesök och sjukresor

Nu har jag varit sjukpensionär sedan 2007 och det är dyrt att ha fler än två kroniska, men behandlingsbara sjukdomar samtidigt, mycket dyrt.

Jag får kallelser till olika mottagningar för behandlingar, uppföljningar och återbesök, minst en gång i veckan. Dessa besök innebär också medicin- och sjukresekostnader.

Ja, det finns högkostnadsskydd för läkarbesök/receptförskrivning, för sjukresor och för mediciner. Men vägen fram till att komma upp i fribeloppen är en vånda. Då blir det till att i värsta fall boka om ett läkarbesök till följande månad, låna pengar eller att stå ut med värk ett tag till.

Medicininköpen fungerar mycket bra med ett konto hos Apoteket AB som gör att jag har en fast kostnad varje månad för alla mediciner.

Jag önskar och hoppas att ett system med en fast debitering per månad kan införas hos Region Västernorrland för läkarbesök och sjukresor. En fast kostnad per månad skulle ge en större ekonomisk trygghet, göra det lättare att planera min ekonomi och drastiskt minska oron för att råka ut för en ekonomisk smäll när man har fullt upp med att oroa sig över själva sjukdomarna.

Runriste

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel