Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: E14 norr om övre Bosvedjan mot Birsta kommer visa sig vara det rätta

Artikel 76 av 79
Framtida läget för E14 i Sundsvall
Visa alla artiklar

Efter att Katrinehill läggs på is blir frågan om ny dragning av E14 ännu viktigare för Sundsvalls framtid.

För lite mer än ett år sedan 17/1 2020 skrev jag följande om Katrinehill under fria ord: ”Det är svårt att bygga en ny stadsdel. Vilket är helt förståeligt. Det behövs vägar in och det är svårt att gå nuvarande boende till mötes om skog mellan områdena. Jag vill bara påpeka att vi måste våga tänka långsiktigt, var planerar vi att bygga efter Katrinehill?".

Jag hade fel, frågan borde i stället ha varit ställd: ”var skall vi bygga innan Katrinehill”.

Jag fortsatte sedan: ”Området mellan Granloholm, Haga och Bydalen är mycket lämpligt. Genom att göra om Hulivägen till en stadsgata skulle ett stort område göras möjligt för en ny stadsdel. En stadsdel skulle skapas med redan etablerad infrastruktur, kollektivtrafik, skolor, idrottsanläggningar och en stor arbetsplats, sjukhuset. Låter som en redan färdig stadsdel”.

Vidare konstaterar jag nu att Katrinehill har hamnat i malpåse, att E14-debatten för mycket endast har handlat om en ny dragning av en väg och inte en fråga om stadsplanering för utveckling av ett framtida Sundsvall.

Senast var det Miljöpartiet som endast kunde fokusera på vägens dragning och helt glömde bort stadens utveckling och boende utmed de olika alternativen.

Det är av största vikt att vi genom minskad trafik värnar om området mellan Haga, Bydalen och Granloholm.

Tur att vi har ett kommunalråd och politiker som Bodil Hanson som vågar se längre i frågan. Att kommunen förordar ett justerat alternativ N2 norr om övre Bosvedjan mot Birsta kommer visa sig vara det rätta.

Lars i Granloholm

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel