Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: E14 på Hulivägen – en fråga för hela Sundsvall

 
Framtida läget för E14 i Sundsvall
Visa alla artiklar

Med anledning av insändaren "Här kan Sundsvall göra en ny stadsdel” i ST 17 januari.

Lars i Granloholm har rätt när han skriver att området mellan Granloholm, Bydalen och Haga lämpar sig för fortsatt stadsdelsutveckling av Sundsvall. Lars fortsätter och påpekar att dyr infrastruktur, kollektivtrafik, förskolor, skolor och idrottsanläggningar redan finns. Dessutom finns också redan närhet till natur.

Vi har också den senaste tiden kunnat läsa att Trafikverket planerar för ny E14 genom/förbi Sundsvall. Ett alternativ är just Hulivägen. Vi har kunnat uppmärksammats ett motstånd mot förslaget.

Till en början kan man tänka att frågan till största delen berör boende runt Hulivägen. Jag hävdar, och vill göra hela Sundsvall uppmärksamma på, att frågan i högsta grad berör alla i Sundsvall. Om E14 placeras där vore det en stor kapitalförstöring för oss alla Sundsvalls skattebetalare. Det skulle också vara att våldföra sig på staden Sundsvall, när andra och bättre förslag redan finns.

Carl-Göran i Haga

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel