Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Ekande butiker och tomma restauranger – vi måste stötta företagen om de ska finnas kvar när krisen är över

 
Corona: Näringsliv
Visa alla artiklar

Coronaviruset har minst sagt satt skräck i samhället. Och jag håller med om att det känns otäckt. Men jag vill samtidigt påminna alla er som är friska och mår bra att det nu är vårt ansvar att hjälpa till att hålla igång vårt samhälle, så vi har någonting att luta oss tillbaka på när det värsta är över.

Om vi ska ha ett samhälle med butiker och restauranger kvar efter sommaren så måste vi försöka stödja alla som är beroende av oss konsumenter.

För det är faktiskt inte så lyxigt att gå i ett köpcentrum där galler är nerdragna för att butiker som inte har råd att hålla öppet då personalen kostar mer än vad butiken får in. Eller att mötas av en ensam personal i sin favoritbutik där det oftast är flera glada själar ute på golvet och få veta att man är dagens första kund vid 14.30 på eftermiddagen – och känna smått dåligt samvete att allt jag köper är en småsak till kampanjpris. Det är självklart ingenting personen som jobbar påpekar utan glatt frågar om man önskar det inslaget i paket och sedan önskar en fortsatt fin dag.

Jag tycker att det känns fruktansvärt...

Så nu tycker jag att vi tillsammans tar ett krafttag och hjälper alla våra butiker och matställen att komma på fötter. Ingen säger att du måste handla upp varje krona på kontot. Utan det handlar om att visa sitt stöd och vara en klippa i stormen för företag som mer eller mindre går på knäna. För visst känner vi alla någon som jobbar i butik, på en restaurang, krog eller kafé. Däribland jag själv.

Så till dig som läst detta önskar jag en fortsatt bra dag och välkommen åter.

Ensam i kassan

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel