Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Elev i åttan: Jag har aldrig haft något problem med skolmaten

Jag är en tjej på 14 år och är en elev i Sundsvalls kommun och jag reagerade starkt på insändaren "Oacceptabelt att servera skräpmat till gamla och barn" i ST 23 oktober.

Det som signaturen "Bekymrad förälder" skriver är vansinnigt.

Jag går i åttan och har ätit samma skollunch i nio år. Jag har aldrig haft något problem med skolmaten. Det serveras tre olika rätter varje dag och minst ett av de alternativen är vegetariskt. Till det finns alltid mycket olika grönsaker där man alltid hittar något man tycker om.

Jag tycker att skolmaten i Sundsvall är fantastisk och jag är tacksam över vad jag får. Dessutom är det gratis lunch i Sverige, vilket de flesta länder inte har.

Om ditt barn kommer hem med magbesvär väldigt ofta behöver det inte ha med själva maten att göra. Har du, "Bekymrad förälder", tänkt på att han kanske har en allergi mot något?

Du skriver att äldreboende och hemtjänst får samma mat som skolorna. Om maten är felhanterad eller dålig på något sätt skulle betydligt fler få dessa magproblem/bli sjuka och det borde ha uppmärksammats tidigare.

Jag tycker vi ska vara tacksamma över det vi har.

Mätt och belåten elev

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel