Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Elev: Stäng inte gymnasieskolorna – vi behöver rutinerna och det sociala

Jag är en tjej som studerar första året på ett gymnasium i Sundsvall.

I rådande pandemi så har vi elever fått en annorlunda skolstart med omställningar anpassade till Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Skolan har tagit åtgärder i form av att vi endast är i kontakt med den egna klassen under dagarna.

I dessa tider präglade av skräck och smittspridning så söker vi ungdomar tröst hos dem vi får umgås med.

Därför vill jag vädja till att ni ej beslutar för stängning av gymnasieskolorna samt införande av fjärrundervisning. Det hade påverkat oss ungdomar kraftigt och i hög grad negativt.

Flertalet elever ser skolan som en trygghet samt en plats omgiven av kärlek. En eventuell stängning av skolor påverkar många personers välmående psykiskt.

Om ni hänvisar till att vi ej ska röra oss ute bland allmänheten samt ej befinna oss fysiskt på skolan, så kommer detta påverka oss elever rejält. Vi är i behov av det sociala för att må bra.

Bara genomförande av att vakna tidigt, klä på sig, äta frukost, borsta tänderna och att åka till skolan ger oss det vi mest är i behov av: rutiner. Dessa rutiner underlättar även studierna på plats i skolan, vilket dessutom är mycket trevligare än att sitta framför en skärm.

A

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel