Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Elever: Vi blev arga när vi såg allt skräp i naturen – barn och djur kan skadas

Vi måste sluta kasta skräp i naturen för att djuren kan skada sig!

Om det hamnar i havet och nån ska dricka och leva i havet, då kanske de blir sjuka och dör. Fiskar kan tro att det är mat. Fiskar och såna som lever i havet kan faktiskt dö!

Vi var i skogen på utflykt vid Moängen och nedanför Södra berget och såg vi till exempel finporslin, vinflaskor och däck. Vi hittade spritflaska och bilmotor. Djuren kan fastna och skära sig. Djur tror att det är mat och äter det och kan skära upp tarmen så den går sönder.

Vi blev arga över att det var så mycket skräp!

Vi hittade också slängd mat som gått till spillo. Vi blev så upprörda och fattar inte varför de slängt så mycket! Alla borde ta sina sopor hem!

Vi har just lärt oss om återvinning och hur man sorterar sopor. Det kunde vi inte göra med det vi hittade i skogen, för det var för farligt och för tungt och för mycket för oss att ta till skolan.

Vi skulle gärna vilja att någon som har hand om miljön i kommunen i Sundsvall kan hämta skräpet och göra så både barn och djur kan vara i skogen och bäcken utan att göra sig illa. Vi har lagt soporna vid några stenar vid Mogatan, Skönsmon!

Hela årskurs 1 på Skönsmons skola

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel