Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: En nöjespark kan vara ett rejält lyft för Sundsvall

Det är satsning efter satsning i Sundsvall med omnejd på bland annat hotell, arenor, bostäder och festivaler. Något som vi däremot saknar i denna vackra stad är en plats som kan locka hela familjen, ung som gammal. Då är vår tanke – varför har inte Sundsvall en djurpark eller nöjespark?

Det skulle kunna bli ett rejält lyft för staden i många år framöver. Inte nog med att det skapar jobb, det skapar turism och intäkter som gissningsvis vore ett trevligt tillskott i den stora plånboken.

Om vi ser till konkurrensen i Norrland så är den ju inte direkt stenhård. Det är Junsele, Lycksele, Järvsö och Furuvik så vi tror definitivt att det finns en marknad där vi kan ta en given plats.

Vi skulle inte välja Norra Berget utan hellre en i dag hyfsat oexploaterad plats där man kan skapa en miljö som lever upp till många av de krav som vi tror dagens besökare har. Bra levnadsförhållanden för djuren, bra grönytor, skogsmiljö snarare än betong och asfalt, allsångsscen (alla bra turistfällor har det), smarta lösningar på nöjesparken och karusellerna, bra parkering, bra anslutning i form av lokaltrafik men samtidigt nära till E4, bra boende.

Vad är det egentligen att tveka på?

M&A

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel