Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Ett klokt beslut att öppna upp för dialog med samtliga riksdagspartier – heder åt Ebba Busch Thor

Beslutet från KD och Ebba Busch Thor, att öppna upp för samtal och dialog med samtliga partier, inklusive SD, i Sveriges riksdag, var ett mycket klokt och rätt beslut.

Att både Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) , tillsammans med övriga partiledare snabbt gjorde kritiska uttalanden emot Ebba Busch Thor, och KD:s beslut att föra dialog med samtliga partier i riksdagen, framstår minst sagt som mycket dåligt och obegåvat.

Inte minst kritiken från Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L), som är de stora svikarna, kan knappast någon uppfatta som seriöst. De båda som svek Alliansen och valde att istället bli ”stödpartier” till Stefan Löfven och Socialdemokraterna. Detta trots att Annie Lööf (C) tidigare sagt att hon hellre skulle äta upp sin högersko, än att bli ett stödparti åt socialdemokraterna. Jo pyttsan, kan man säga nu med facit i hand.

De släppte fram Stefan Löfven (S) som statsminister, igen, istället för Alliansens egen statsministerkandidat, Ulf Kristersson (M). Totalt inkompetent och obegåvat handlande. Naturligtvis borde de istället ha stött Alliansens eget förslag till statsminister, och låtit alla partier som ville stödja ett sådant förslag fått göra det.

Argumentet från Ebba Busch Thor och KD, att nu öppna upp för samtal och dialog med samtliga partier i riksdagen, för att få igenom sin egen politik, är både klokt och rätt. Det är också ett riktigt beslut, utifrån de väljare som röstade på KD för att det skulle bli genomslag för den politik som KD står för.

Heder åt Ebba Busch Thor (KD) som vågat göra det som stora delar av svenska folket tycker var både ett klokt och rätt handlande.

Gunnar Johansson, Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel